Indlæser...

Glidesko / Glidesøm

Standardfarve: Sort
Ved forespørgsel og bestilling oplys venligst udvendigt mål på rør
Alle mål på denne side i mm

Skriv til os

Mandag-Torsdag: 7:30-15:30
Fredag: 7:30-13:30

Glidesko er en variant af et rørben og en dup. Nogen ligger under røret andre omkring røret og andre monteres indvendig i røret og samtidig under røret. Formålet med en glidesko er, at den skal få møblet til lettere at bevæge sig over en flade uden der kommer slitage på overfladen.

Der vil altid ligge sandkorn på gulve, som når en genstand bliver flyttet hen over fladen kan give mærker efter afkradset materiale fra glidesko eller rørben.

Ved at glideskoens flade mod gulvet kan leveres i forskelligt materiale, kan man vælge det, der passer bedst til det pågældende møbel og den overflade det skal bevæge sig hen over.

Der findes glidesko i plast, som hvis de skubbes over en hård overflade, kan give sorte streger og dermed både reducere levetiden på plastemnet, men også ødelægge gulvbelægning. I disse tilfælde kan man i stedet benytte et plastemne med på svejst filt. Det giver en mindre gnidningsmodstand mod gulv og giver samtidig en bedre beskyttelse af møbel samt gulv.

Hvis møblet skal stå på tæpper, kan man benytte glidesko med metalglideflade eller plast. Glidesko med metalglideflade mindsker glidemodstanden og hæver samtidig møblet lidt, så det syner mere frit af tæppet.

Glidesko findes i mange varianter. De findes til runde og kvadratiske rør eller ovale rør. De fleste typer af glidesko ligger på lager i sort, men kan produceres i andre farver. Det kræver dog en minimumsmængde samt farveskiftomkostninger.

Til projekter, hvor der er behov for at beskytte vandret liggende rør mod gulv, har vi flere løsninger, hvor man klikker glidesko om rør eller træben og sikre med tap, som fanger hul i den flade, den monteres op imod. En anden løsning kan være, at nitte eller skrue glidenskoen fast i stålrøret eller træbenet. Her er det vigtigt, at man sikrer at nitte eller skrue forsvinder op i det undersænket hul i bunden af glideskoen, så gulv ikke ridses.

Hvis man har behov for, at glideskoen både lukker røret af i enden og samtidig ligger under røret, er dette også en mulighed.

Der findes også glidesko med søm. De benyttes til træben til ex. Stole eller bordben. Disse glidesko findes også med forskellige glideflader, som plast, metal og filt.

Møbelglider kan monteres under møbler. De kan bruges til alle møbler, hvor et rør skal skærmes mod gulv, ex trægulv, så man undgår ridser og mindsker slitage, som kan opstå, hvis møbler trækkes eller skubbes hen over flader.

Møbelglidere er også velegnede til flisegulv og klinker, hvor den rette glidesko kan mindske glidemodstand mod gulvet og er samtidig lyddæmpende og mindske dermed støjen fra møbler, der flyttes eller trækkes over gulv.

Alle mål der opgives er i mm og det er vigtigt, at man måler udvendig diameter på rør, samt har en ide om længde og bredde af glideflade, så den rigtige løsning kan findes .

Hvis det ikke er muligt at finde en standard løsning, har vores værktøjsmagere mulighed for at tegne og fremstille et værktøj, så emnet kommer til at matche jeres specifikke behov. Produktionen vil derefter foregå her på adressen